Cauta in site
Noutati

21.04.2017
Principii ce rezulta din jurisprudenta CEDO in cauzele privind neexecutarea hotararilor judecatoresti pronuntate impotriva unui debitor public

03.11.2016
Informare cetateni - delimitare si numerotare sectii de votare - alegeri parlamentare 2016

10.11.2015
GHID DE INFORMARE PENTRU CETĂȚENI ÎN RELAȚIA CU STRUCTURILE MINISTERULUI AFACERILOR INTERNE

03.02.2014
Comuna Prundu Bârgăului anunta publicul interesat ca poate beneficia de conexiune wireless gratuita la internet in centrul comunei.

21.05.2013
COMUNA PRUNDU BÂRGĂULUI anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu pentru proiectul "EXTINDERE RETEA DE APA SI CANALIZARE",
... citeste mai mult

Curs valutar

 CURS BNR

Vreme
 
 
 
Agenda culturala a anului 2011, a fost una incarcata si diversificata la nivelul comunei Prundu Bargaului. Activitatile culturale au inceput odata cu prima luna a noului an, Ansamblul ,,Plaiurile Bargaului“ marcind semnificatia zilei de 24 ianuarie 1859, iar cu ocazia organizarii ,,Balul Fotbalistilor“ a prezentat un mic spectacol in fata celor prezenti.
 
In data de 27 februarie 2011 a avut loc Festivalul concurs ,,Zestrea Satului“ Faza Intercomunala unde au participat solistii: Cristina Bugnar, Andreea si Maria Pavelean, Pavel Monda, cu totii intrunind punctajul de a participa la Faza Judeteana.  La aceasta preselectie fondul muzical a fost asigurat de Orchestra Plaiurile Bargaului.
 
1 Martie 2011,  in sala Caminului Cultural din Prundu Bargaului Ansamblul Plaiurile Bargaului a prezentat un spectacol diversificat Sindicatelor de pe Valea Bargaului.
 
4 Martie 2011, a avut loc deja devenit traditional spectacolul dedicat  zilei femei ,,Un cintec pentru mama“ organizat cu sprijinul Centrului  Judetean pentru Cultura Bistrita Nasaud.
 
11 Martie 2011, a avut loc faza Judeteana ,,Zestrea Satului”unde au promovat solistii: Cristina Bugnar, Andreea si Maria Pavelean.
 
21 Martie 2011, solistele Cristina Bugnar si Maria Pavelen au participat la concursul ,,O voce populara organizat de Sergiu Vitalian Vaida, unde Cristina Bugnar a obtinut Premiul I si Maria Pavelean premiul III.
 
25 Martie 2011, a avut loc Faza Finala a concursului ,,Zestrea Satului” care a avut loc la Casa Municipala George Cosbuc Bistrita, solistele ansamblului obtinind: Cristina Bugnar premiu l, Maria Pavelean premiul III, Andreea Pavelean premiul I, acest concurs desfasurindu-se pe categorii de varsta.
 
12 Aprilie 2011, Teatrul Muzical din Galati a prezentat in sala Caminului Cultural  Prundu Bargaului spectacolul cu piesele de teatru ,,La Scaldat si Coana Chirita se intoarce” participind elevi din ciclul primar si gimnazial al Grupului Scolar Radu Petrescu si nu numai.
 
16 Aprilie 2011, Ansamblul Plaiurile Bargaului au participat la Tirgul de Pasti OSTERMARKT alaturi de alte formatii artistice, care a avut loc la Bistrita.
 
28 Aprilie  2011, a avut loc in sala Caminului Cultural Prundu Bargaului  Festivalul Concurs ,,La portile dorulu“ editia VII pentru elevi participind, ansambluri folclorice, grupuri vocale, vocal – instrumentale si solisti vocali.
 
30 Aprilie 2011,  a fost prezentat bargauanilor primul spectacol de muzica folk, care s-a bucurat de un real succes,  intitulat ,,bargauanii - cinta folk“.
 
5 Mai 2011, a avut loc Festivalul Concurs ,,Valeria Peter Predescu“ – unde a participat solista Cristina Bugnar, obtinind premiul pentru cel mai bun solist in interpretarea pieselor din repertoriul rgretatei Valeria Peter Predescu.
 
5 Mai 2011, a avut loc in sala Caminului Cultural din Prundu Bargaului un concert rock sustinut de Prefix 990 – Bistrita.
 
22 Mai 2011, am participat cu Ansamblul Plaiurile Bargaului la festivalul ,,Laleaua Pestrita“ din comuna Cetate.
 
29 Mai  2011, am participat la festivalul calusarilor care a avut loc la Budacul de Sus. La festivalul Dumitru Sopon a participat si obtinut Premiul I, Cristina Bugnar, iar la  concursul ,,O voce populara” a obtinut premiul II pe Transilvania.
 
4 Iunie  2011, a avut loc cea de-a 40 –a editie a Simpozionului Cultural al Vaii Bargaului.
 
12 Iunie2011,  a avut loc spectacolul folcloric ,,De  Rusali pe Bargau”  unde au prezentat spectacol membrii Ansamblului Plaiurile Bargaului juniori si seniori, Ansamblul Poienita din Poiana Stampei si Flori Bargauane din Josenii Bargaului. De remarcat faptul ca au evoluat in scena pentru prima data juniori Ansamblului Plaiurile Bargaului, dar au pasit cu pasi siguri in dansurile sustinute,  fiind cele din zona Bargaului.
 
10 Iulie  2011, Ansamblul  Plaiurile Bargaului, a prezentat spectacol la UMS Susenii Bargaului, spectacol la care am ramas profound impresionati de multumirile adresate de catre batrini gazduiti in aceasta institutie.
 
31 Iulie  2011, am participat la Festivalul ,,Flori de pe Dorna” Poiana Stampei.
 
3-12 August 2011, Ansamblul  Plaiurile Bargaului s-a deplasat la Monntmorillon Franta, in regiunea Poitou, unde s-a bucurat de un real succes. Cu ocazia Festivalului de folclor ,,Regele Brazilor” Ansamblul  Plaiurile Bargaului, a prezentat spectacol in gala acestui Festival.
 
14 Octombrie 2011, am prezentat spectacol cu ocazia inaugurarii Stadionului ,,Arena” din comuna Prundu Bargaului, tot in aceasta luna micuta solista Florina Balan a participat si obtinut Premiul II la concursul ,,Miorita Copiilor” din judetul Harghita.
 
26 Octombrie  2011, am participat la festivalul concurs ,,Armonii de toamna” din comuna Subcetate, judetul Harghita, unde am obtinut urmatoarele premii: solisti instrumentisti, Florin Sas premiul II, Monda Pavel premiul III, solisti vocali, Andreea Pavelean premiul special, premiul de excelenta Orchesta Plaiurile Bargaului.
 
27 Octombrie 2011, solista ansamblului Maria Pavelean a participat la festivalul concurs ,,Doine si Balade” de la Draganesti jud. Olt obtinind premiul I.
 
30 Octombrie 2011, a avut loc cea de-a III –a editie a manifestarii folclorice ,,Toamna Bargauana” unde alaturi de Ansamblul Plaiurile Bargaului juniori si seniori si-au dat concursul; Ansamblul Codrisorul Bistrita, Rapsodia Triscasilor din Lesu, formatia de dansuri Flori de Malin – Sintereag, si formatia de calusari de la Budacu de Sus.
 
6 Noiembrie 2011, Caminul Cultural Prundu Bargaului in colaborare cu Radio Somes au organizat Hora Somesana impreuna cu solisti familiei Somes – au fost si membrii Ansamblului Plaiurile Bargaului juniori si seniori prezentind un spectacol de exceptie celor prezenti.
 
13 Noiembrie 2011, a avut loc festivalul ,,Lasatu Secului“ la Susenii Bargaului unde au participat Ansamblurile Somesul din orasul Beclean, formatia de dansuri din Dipsa, Silivasu de Cimpie, Josenii Bargaului, Susenii Bargaului si Ansamblul Plaiurile Bargaului.
 
25 noiembrie  2011, instrumentistul Dumitru Ciupa si solistele Maria si Andreea Pavelean au fost invitati la Radio Somes in emisiunea moderata de Anuta Motofelia.
 
13 Decembrie 2011, grupul de datini si obiceiuri din Prundu Bargaului a participat la concertul de ,,Colinde si Cintece Strabune” la Casa Municipala de Cultura George Cosbuc din Bistrita – spectacol televizat.
 
18 Decembrie  2011, am prezentat un spectacol de datini si obiceiuri celor gazduiti la UMS Susenii Bargaului.
 
24 decembrie  2011, grupul de colindatori au poposit in mijlocul celor de la Caminul de Virstnici din Bistrita, facindu-I sa traiasca cu adevarat atmosfera nasterii Domnului.
 
26 Decembrie 2011, grupul de datini si obiceiuri precum si Ansamblul Plaiurile Bargaului a fost pentru al IV –lea an oaspetii primarului si locuitorilor din Satul Nou, prezentind un spectacol de inalta tinuta.
 
27 decembrie 2011, am participat in comuna Marisel la concursul de Colinde si Obiceiuri de iarna ,,Slobozi-ne gazda-n casa“ obtinind premiul III.
 
In decursul anului 2011 in sala Caminului Cultural Prundu Bargaului au mai avut loc: nunti, mese inmormintari si diverse intruniri.
NU DA SI NU PRIMI MITA

Campaniei de colectare a deșeurilor voluminoase

Sondaj
Apreciați activitatea Primăriei Prundu Bârgăului:
Informatii Contact
Primăria Prundu Bîrgăului

Str. Principală, nr. 512
Loc. Prundu Bîrgăului
Cod 427230
Jud. Bistrița-Năsăud

Tel.  0263265011
Fax 0263265009

Program de lucru:
Luni-Vineri, intre orele 08.00-16.00